Service αυτοκινήτου το καλοκαίρι: Τα Must do για να είσαι ασφαλής

Με τις ζεστές και ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού να βρίσκονται προ των πυλών, είναι απαραίτητο να διασφαλίσετε ότι το όχημά σας βρίσκεται στη βέλτιστη κατάσταση, παρέχοντάς σας μια ασφαλή και ευχάριστη οδηγική εμπειρία. Το αυτοκίνητό σας θα λειτουργήσει εξαιρετικά αν κάνετε τακτικά service. Οι τακτικές ανανεώσεις υγρών, οι αλλαγές λαδιών και οι αντικαταστάσεις φίλτρων διατηρούν τον κινητήρα και τα άλλα μηχανικά μέρη σε καλή κατάσταση, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη συνολική απόδοση και την Χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Στη Suzuki είμαστε αφοσιωμένοι στη φροντίδα των αναγκών σας για το service του αυτοκινήτου σας, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε τις καλοκαιρινές σας περιπέτειες με ηρεμία.

 

Service αυτοκινήτου με έλεγχο ελαστικών πριν το road trip

Πριν ξεκινήσετε ένα ταξίδι, είναι απαραίτητο να εξετάσετε σχολαστικά τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αρχικά πρέπει να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα). Αν διαπιστώσετε μεγάλη απώλεια, συμπληρώστε αέρα ώστε η πίεση να είναι η προβλεπόμενη. H σωστή πίεση ελαστικών για το αυτοκίνητό σας αναφέρεται στο εγχειρίδιο χρήσης αλλά και στο ταμπελάκι που υπάρχει στην κολώνα της πόρτας του οδηγού.

Παράλληλα, πρέπει να γνωρίζετε πως:
Το βάθος του πέλματος των ελαστικών πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το νόμιμο όριο των 1,6 mm, το οποίο είναι το ελάχιστο αποδεκτό. Ταυτόχρονα, απαραίτητος είναι και ο έλεγχος της ρεζέρβας ώστε να είστε σίγουροι ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση σε περίπτωση που τη χρειαστείτε. Αν αντικαταστήσετε τα ελαστικά σας με νέα, φροντίστε να τοποθετήσετε ελαστικά διαστάσεων και προδιαγραφών ίδια με αυτά που ορίζει ο κατασκευαστής.

Service στο air condition του αυτοκινήτου

Για να διασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του συστήματος κλιματισμού και να διατηρήσετε μια άνετη οδηγική εμπειρία, είναι σημαντικό να πραγματοποιείτε τακτική συντήρηση κλιματισμού του αυτοκινήτου σας. Το air condition του αυτοκινήτου παρέχει πολλά περισσότερα από δροσερό αέρα. Για να διασφαλιστεί ότι αυτός ο αέρας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι καθαρός, ένα καλά συντηρημένο κλιματιστικό αυτοκινήτου θα φιλτράρει αποτελεσματικά τη σκόνη και τα μικροσωματίδια. Καλό θα ήταν να προγραμματίζετε περιοδικούς ελέγχους για επισκευή ή συντήρηση του air condition του αυτοκινήτου σας από επαγγελματία τεχνικό. Τυχόν διαρροές, ζημιές ή άλλα ζητήματα που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοσή του, θα αποφευχθούν με ένα service του αυτοκινήτου σας.


Service αυτοκινήτου και έλεγχος στα φρένα και στα τακάκια

Για τη διατήρηση της ασφάλειας και της απόδοσης του αυτοκινήτου σας, οι τακτικοί έλεγχοι και πιο συγκεκριμένα η αλλαγή φρένων αυτοκινήτου ή η αλλαγή στα τακάκια εμπρός και πίσω είναι υψίστης σημασίας. Τα φρένα είναι ένα κρίσιμο εξάρτημα που διασφαλίζει την ικανότητά σας να σταματάτε ή να επιβραδύνετε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Στο service αυτοκινήτου της Suzuki, δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλειά σας και προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες service για να διατηρήσουμε το αυτοκίνητό σας σε άριστη κατάσταση.

 

Έλεγχος λαδιών και νερό κινητήρα

Η διατήρηση της απόδοσης του αυτοκινήτου σας απαιτεί και τακτικό έλεγχο των επιπέδων νερού και λαδιών στον κινητήρα. Αυτές οι απλές αλλά ουσιαστικές διαδικασίες συντήρησης μπορούν να προστατεύσουν τον κινητήρα και να επιτρέψουν στο αυτοκίνητό σας να λειτουργεί με τη μεγαλύτερη ασφάλεια. Μπορείτε μόνοι σας να κάνετε έναν έλεγχο της στάθμης των λαδιών του κινητήρα όπως επίσης και να ελέγξετε το αντιψυκτικό του αυτοκινήτου για πιθανή ανάγκη αλλαγής παραφλού. Εναλλακτικά, επιλέγοντας να κάνετε το service του αυτοκινήτου σας στη Suzuki, ξέρετε πως ένας εξουσιοδοτημένος επισκευαστής θα κάνει όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους ώστε το αυτοκίνητό σας να βρίσκεται σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Service αυτοκινήτου και έλεγχος της μπαταρίας Επίσης απαραίτητο είναι να ελέγχετε τακτικά την μπαταρία του αυτοκινήτου σας για να έχετε εγγυημένη αξιόπιστη ισχύ εκκίνησης και να αποφεύγετε απρόβλεπτες βλάβες. Μια καλά συντηρημένη μπαταρία είναι σημαντική για να λειτουργεί σωστά το συνολικό ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου σας. Ανάλογα με τη χρήση του, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός αυτοκινήτου είναι περίπου 2-4 χρόνια. Με ένα service στη Suzuki έχετε εξασφαλισμένο τον έλεγχο της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας κι έτσι φροντίζετε ώστε να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

 

Service αυτοκινήτου και έλεγχος φίλτρου καμπίνας

Το τακτικό service αυτοκινήτου καλύπτει πολλούς περισσότερους ελέγχους από το εξωτερικό του και τον κινητήρα. Είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στην κατάσταση και την καθαριότητα του εσωτερικού του αυτοκινήτου σας. Γνωρίζετε κάθε πότε χρειάζεται αλλαγή το φίλτρο καμπίνας; Το φίλτρο καμπίνας είναι ένα σημαντικό κομμάτι του εσωτερικού που πρέπει να ελέγχεται κατά το προγραμματισμένο service του αυτοκινήτου σας. Προκειμένου να διατηρείται καθαρή η κυκλοφορία του αέρα μέσα στο αυτοκίνητό σας, το φίλτρο καμπίνας είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει πως θα είναι όσο πιο καθαρό και λειτουργικό γίνεται.

 

   

 

Service αυτοκινήτου από την Suzuki

Κάθε πελάτης μας γνωρίζει πλέον ότι μπορεί να επωφεληθεί από υπηρεσίες υποστήριξης και φροντίδας για το αυτοκίνητό του, κάνοντας κάθε χιλιόμετρο μια ευχάριστη έκπληξη για τον οδηγό ενός Suzuki! Επιλέγοντας έναν Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Suzuki κάθε οδηγός μπορεί να είναι ήσυχος πως μπορεί να απολαμβάνει προνομιακά πακέτα Service 5+ από €30 και με όφελος έως 30%, γνήσια ανταλλακτικά με έως και 25% έκπτωση & 2 χρόνια εγγύηση, αλλά και σημαντικές online υπηρεσίες.*

Αν ακόμη αναρωτιέστε για ποιον λόγο πρέπει να επιλέξετε έναν εξουσιοδοτημένο επισκευαστή Suzuki, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως προγραμματίζοντας το service του αυτοκινήτου σας στη Suzuki θα βγείτε πολλαπλά κερδισμένοι.

Αρχικά θα έχετε στα χέρια σας την απόλυτη ευκολία με διαφανείς διαδικασίες σε εργασία, ανταλλακτικά και ΦΠΑ στην τελική τιμή. Παράλληλα έχετε την απόλυτη σιγουριά για τη χρησιμοποίηση γνήσιων ανταλλακτικών και αναλώσιμων Suzuki από το καταρτισμένο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών που διασφαλίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σημαντικός παράγοντας επίσης είναι η σταθερή τιμή που εξασφαλίζεται με την επιλογή ενός εξουσιοδοτημένου επισκευαστή που συμμετέχει στο πρόγραμμα, ενώ τέλος απολαμβάνετε την κορυφαία ποιότητα και αξιοπιστία της Suzuki με 2 χρόνια εγγύηση σε ανταλλακτικά και επιπλέον δωρεάν οδική βοήθεια με κάθε ετήσια συντήρηση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το αυτοκίνητό σας έχει ελεγχθεί διεξοδικά και έχει επισκευαστεί όπου κρίνεται απαραίτητο. Μπορείτε να οδηγείτε με σιγουριά, γνωρίζοντας ότι τα πιθανά προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί και ότι το όχημά σας βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Κλείστε ένα ραντεβού για service στο Suzuki σας σήμερα και θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας ο τεχνικός σύμβουλος Suzuki.

 

*Όταν τα συγκεκριμένα πακέτα βρίσκονται σε ισχύ.