Συνεργασία με Hakuto

 
 

Η HAKUTO είναι η πρώτη ιδιωτικά χρηματοδοτούμενη ομάδα εξερεύνησης της Σελήνης που θα συμμετάσχει στο Google Lunar XPRIZE, που περιλαμβάνει την προσεδάφιση ενός ρομποτικού διαστημικού σκάφους στη Σελήνη, τη διάνυση 500 μέτρων στην επιφάνειά της, και την αποστολή φωτογραφιών υψηλής ευκρίνειας και βίντεο.

Η Suzuki συνδράμει στην εξέλιξη του οχήματος εξερεύνησης της Σελήνης, βασιζόμενη στη σημαντική εμπειρία που διαθέτει. Η τεχνολογική γνώση της Suzuki θα χρησιμοποιηθεί προσφέροντας υποστήριξη στις τεχνικές εξοικονόμησης βάρους, κάτι εξαιρετικά σημαντικό, τόσο στη μείωση του κόστους εκτόξευσης, καθώς στην αποτελεσματική περιπλάνηση του οχήματος στην εξαιρετικά υψηλών απαιτήσεων, καλυμμένη από αμμώδη πούδρα, επιφάνεια της Σελήνης.

"Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για αυτή τη συνεργασία με τη Suzuki, διότι η εξοικονόμηση βάρους και η τετρακίνηση είναι εξαιρετικά σημαντικά για το ερευνητικό όχημα, και σκοπεύουμε να εξετάσουμε ενδελεχώς την ενσωμάτωση των τεχνολογιών που η Suzuki έχει αποκτήσει από την εμπειρία κατασκευής μικρών αυτοκινήτων", δηλώνει ο επικεφαλής της Hakuto, κύριος Takeshi Hakamada.

 
 
hakuto
 

Πολλές από τις τεχνολογίες τις οποίες η Suzuki ήδη εφαρμόζει στα αυτοκίνητα παραγωγής της, όπως μέθοδοι εξοικονόμησης βάρους στα μικρά αυτοκίνητα πόλης ή εξελιγμένα συστήματα Τετρακίνησης και Ελέγχου Πρόσφυσης σε εκτός δρόμου εφαρμογές, θα χρησιμοποιηθούν για να συνεισφέρουν στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της πρωτοποριακής προσπάθειας της HAKUTO.

 

"Είναι μεγάλη ικανοποίηση για εμάς να έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τη Hakuto σε αυτή την αποστολή εξερεύνησης της Σελήνης. Συντασσόμαστε απόλυτα με το γεγονός ότι η HAKUTO κυνηγάει το όνειρο μέσα από τη δημιουργία αυτού του μικρού σεληνιακού οχήματος, καθώς με τον ίδιο τρόπο και εμείς συμβάλουμε στη δημιουργία κοινωνιών αφθονίας μέσα από την κατασκευή μικρών αυτοκινήτων. Ανυπομονούμε για την επιτυχή εξερεύνηση της Σελήνης με ένα όχημα που θα χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες της Suzuki" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Toshihiro Suzuki, Πρόεδρος, CEO και COO της Suzuki.

 

Για τη Suzuki, η συμμετοχή σε ένα τέτοιο project, αποτελεί μια μοναδική πρόκληση, αλλά και επιβεβαίωση της κυριαρχίας της εταιρείας σε κάθε είδους τεχνολογία παντός εδάφους. Ακόμα κι αν αυτό βρίσκεται στη Σελήνη.

Για τη Suzuki, κυριολεκτικά πλέον, ο ουρανός είναι το όριο! 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το http://www.globalsuzuki.com/hakuto/