2 υβριδικά SUV σε 10 off-road διαδρομές: Που θα φτάσουν με μόλις 1 ρεζερβουάρ βενζίνης;

Η αίσθηση της off-road οδήγησης πίσω από το τιμόνι είναι αξεπέραστη. Ταχύτητα, άγρια ομορφιά και hard rock περιπέτεια δίνουν προβάδισμα σε κάθε ταξίδι που έχει αντισυμβατικές διαδρομές, μακριά από «στρωμένους» δρόμους. Για τους γνήσιους off-roaders, κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία για προκλήσεις και τα υβριδικά SUV είναι εδώ για να τις ξεπεράσουν. 

Οικονομία καυσίμου, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και ασφάλεια, κάνουν τα off road hybrid SUV τα καλύτερα αυτοκίνητα στην Ευρώπη και όχι τυχαία, αφού σε πάνε παντού - ακόμα και με ένα ρεζερβουάρ βενζίνης. 

Υβριδικά SUV: Θα ανταπεξέλθουν στις off road προκλήσεις; 

Τα off road SUV δεν είναι τυχαία αυτοκίνητα, έχουν σπορ χαρακτήρα και είναι ένα πραγματικό «πολυεργαλείο» για off road καταστάσεις σε όλα τα τερέν. Ακολουθούν πιστά τις σύγχρονες τάσεις της καθαρόαιμης τετρακίνησης και ανταπεξέρχονται σε κάθε δύσκολη πίστα με ασφάλεια και ευελιξία, από ασφαλτωμένο δρόμο, χαλίκι και βρεγμένο χώμα, μέχρι πλαγιές με πέτρες και βραχώδη στενά.

Τα off road χαρακτηριστικά τους που ξεχωρίζουν… από χιλιόμετρα.

1. Τετρακίνηση
Περιμένεις πολλά από ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο και τα βρίσκεις όλα σε ένα υβριδικό SUV της Suzuki. Ο απόλυτος έλεγχος του εδάφους έρχεται με μεγάλες γωνίες προσέγγισης ή διαφυγής, αυξημένη απόσταση από το έδαφος, συστήματα κίνησης στους εμπρός ή στους τέσσερις τροχούς με το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP Select που προσφέρει τη δυνατότητα να διαλέξεις τύπο τετρακίνησης μεταξύ Auto (για οικονομία), Sport (για ροπή πίσω), Snow (για ολισθηρές επιφάνειες) και Lock (για δύσκολες συνθήκες), έχοντας απόλυτη κυριαρχία και ελευθερία πίσω απ’ το τιμόνι.

2. Αυτονομία
Η hybrid τεχνολογία της Suzuki είναι απλή! Χάρη στην ελαφριά και συμπαγή ηλεκτρογεννητρία ISG (Integrated Starter Generator) και τη μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής ενεργειακής απόδοσης, προσφέρει πολύ μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση. Είναι μια συνεργασία με απίστευτη εκτέλεση που κάνει ένα υβριδικό SUV να εκμεταλλεύεται τον βενζινοκινητήρα σε υψηλές ταχύτητες και μακρινές αποστάσεις χωρίς να χρειαστεί ποτέ να φορτίσεις το αυτοκίνητό σου, καθώς θα επαναφορτίζεται κατά την επιβράδυνση. Η αυτονομία φέρνει στην πρώτη γραμμή τα υβριδικά SUV αφού είναι μοναδικά στο είδος τους και προσαρμόζονται άνετα σε όλες τις συνθήκες που απαιτεί ο δρόμος, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις, χωρίς περιορισμούς. 

2 off road SUV σε 10 κορυφαίες διαδρομές στην Ελλάδα

Είτε ψάχνεις γρήγορη απόδραση σε χειμερινούς προορισμούς τριημέρου είτε ψάχνεις off road διαδρομές στην Αττική, τα υβριδικά off road SUV είναι o «στιβαρός» σύμμαχος που θέλεις. Με φοβερές αναρριχητικές ικανότητες σε οδηγούν εκεί που οι άλλοι διστάζουν να πάνε και μάλιστα με την εγγύηση μειωμένης κατανάλωσης καυσίμου. 

Ακολουθούμε τα ίχνη του VITARA και του S-CROSS σε 10 κορυφαίους προορισμούς, και όλα αυτά με μόνο ένα γέμισμα στο ρεζερβουάρ.

VITARA (4x4): Η απόλυτη εμπειρία τετρακίνησης με 1 ρεζερβουάρ βενζίνης

Από τα πιο εμβληματικά μοντέλα SUZUKI, το VITARA έχει γράψει τη δική του ιστορία για τους φανατικούς της περιπέτειας. Η λέξη “ικανότητα” είναι στο DNA του. Κυκλοφορεί σε δύο υβριδικές εκδόσεις mild & strong hybrid και έρχεται με υψηλή οικονομία καυσίμου, σπορ αεροδυναμική, μέγιστη ροπή 235/2.000-3.000 και εντυπωσιακές επιδόσεις για να σε οδηγήσει σε 5 off road προορισμούς. Η αυθεντική εμπειρία της τετρακίνησης συναντά την κορυφαία τεχνολογία των υβριδικών κινητήρων, και το αποτέλεσμα είναι απλά συναρπαστικό. 

Καλύπτουμε έναν οδικό χάρτη περιπέτειας μαζί με το VITARA συνολική απόσταση 869 χιλιομέτρων με μέση ονομαστική κατανάλωση του Συνδυασμένου Κύκλου στα 5.3L /100km.

  • Τρίκαλα Κορινθίας: 144 km/ 7.63 L

To υβριδικό SUV VITARA φτάνει Ορεινή Κορινθία (λίγο πέρα απ’ το Ξυλόκαστρο) και δοκιμάζει τις off-road δυνατότητες του σε απόσταση 144 χιλιομέτρων και κατανάλωση 7.63 λίτρα καυσίμου με τελική στάση Τρίκαλα. Κορυφαία διαδρομή με μόνο 1 ρεζερβουάρ βενζίνης για να φτάσεις στις “ελληνικές Άλπεις”.

  • Αράχωβα 150 km/ 7.95 L

Για τους «διψασμένους» της off road οδήγησης η Αράχωβα ήταν, είναι και θα είναι ο απόλυτος προορισμός. Το Suzuki VITARA περνάει χωμάτινους δρόμους, μερικές απότομες στροφές και φτάνει στο βουνό του Παρνασσού σε 150 χιλιόμετρα με 7.95 λίτρα καυσίμου. 

  • Βυτίνα 183 km/ 9.70 L

Περίπου 2 ώρες μακριά από την Αθήνα, βρίσκεται η Βυτίνα, που σε φέρνει αντιμέτωπο με την άγρια ομορφιά της Αρκαδίας. Ξεκινώντας την περιπέτεια με το υβριδικό SUV VITARA βγαίνεις Aττική/Eθνική Oδό και συνεχίζεις στον επαρχιακό δρόμο προς Βυτίνα με πετρόχτιστα αρχοντικά για να φτάνεις σε 183  χιλιόμετρα με μόλις 9.70 λίτρα καυσίμου. 

  • Καλάβρυτα 189 km/ 10.02 L

Αυτό το off-road ταξίδι ξεκινά από τον δρόμο για Πάτρα. Παρέα με το VITARA διανύεις μία απόσταση 189  χιλιομέτρων με μόλις 10.02 λίτρα καυσίμου συναντώντας χωματόδρομο, δρυόδασος και άγρια ομορφιά και σε 2.5 περίπου ώρες φτάνεις Καλάβρυτα και πίνεις το καφεδάκι σου στα παραδοσιακά χωριά.

  • Δημητσάνα 203 km/ 10.76 L

Τα χωριά της Αρκαδίας για τους off roaders είναι από τους top προορισμούς. Φεύγεις Δημητσάνα με το VITARA και ανεβαίνεις υψόμετρο 946 μέτρων με απαιτητικές διαδρομές (και θέα που κόβει την ανάσα) και σε 2,5 ώρες, 203 χιλιόμετρα και 10.76L καυσίμου αργότερα, φτάνεις σε μια από τις ωραιότερες εικόνες της Ελλάδας. 

S-CROSS: Η κορυφαία οff-road ορεινή περιπέτεια με 1 ρεζερβουάρ βενζίνης

Το S-CROSS φημίζεται για τον τρόπο που ταξιδεύει αφού κατακτά τον δρόμο, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και κινείται ευέλικτα σε υγρή άσφαλτο, χιόνι, λάσπη ή δύσκολα οδοστρώματα. Κυκλοφορεί σε δύο υβριδικές εκδόσεις mild & strong hybrid και προσφέρει πυρήνα αυθεντικής τετρακίνησης, ενισχυμένο με συστήματα ελέγχου πρόσφυσης, αντιολισθητική αντοχή, μέγιστη ροπή 235/2.000-3.000 ενώ αποπνέει δυναμισμό και αυτοπεποίθηση σε κάθε off road διαδρομή. 

Καλύπτουμε ένα οδικό χάρτη περιπέτειας με το S-CROSS συνολική απόσταση 2.060 χιλιομέτρων και ονομαστική κατανάλωση του Συνδυασμένου Κύκλου στα 5.3L/100km.

  • Καρπενήσι: 279 km/ 14.79 L

Το Καρπενήσι (για όσους ξέρουν) θεωρείται το «διαμάντι» της Ευρυτανίας. Με το υβριδικό SUV S-CROSS ταξιδεύεις 279 χιλιόμετρα με μόλις 14.79L καυσίμου και φτάνεις στην πλατεία Μάρκου Μπότσαρη. Όσο είσαι στην περιοχή, μπορείς να κάνεις ψαγμένες off road διαδρομές προς το χωριό Σουρνάνα και τον καταρράκτη «Πάντα Βρέχει».

  • Περτούλι: 372 km/ 19.72 L

Πιο μακρινός προορισμός, ακόμα πιο ενδιαφέρον για τους off roaders, το Περτούλι. Σε απόσταση 373 χιλιομέτρων και 19.72 λίτρα καυσίμου το S-CROSS σε οδηγεί σε υψόμετρο 1.150 μέτρων προς τις πλαγιές του Κόζιακα, σε μια διαδρομή ποίημα για να επισκεφθείς σε έναν πραγματικά γραφικό μέρος. 

  • Μέτσοβο: 450 km/ 23.85L

Το Μέτσοβο φημίζεται για την παράδοση και φιλοξενία του. Βάζεις μπρος το  S-CROSS και έφυγες για Ήπειρο. Σε 450 χιλιόμετρα και 23.85L καυσίμου δηλώνεις το παρόν στο πετρόχτιστο χωριό, που μπορείς να ανακαλύψεις σε μόλις 72 ώρες και μετά να πάρεις ξανά τους δρόμους για off road περιπέτειες. 

  • Ζαγοροχώρια: 476 km/ 25.23 L

Τα Ζαγοροχώρια είναι ο βασιλιάς της εκτός δρόμου εμπειρίας στην άγρια φύση. Έχουν 46 χωριά και ξεκινάς από Αθήνα με το S-CROSS για να φτάσεις σε 476 χιλιόμετρα, 25.23 λίτρα καυσίμου σε μεγάλα υψόμετρα. Μετά αποφασίζεις ποιες 4χ4 διαδρομές θα κάνεις μέσα σε πυκνά δάση για να πας ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά. 

  • Καστοριά: 483 km/ 25.60 L 

Δεν γίνεται να βγάλεις την Μακεδονία από τον χάρτη των off road ταξιδιών. Με το υβριδικό SUV S-CROSS σε 485 χιλιόμετρα και μόλις 25.60 λίτρα καυσίμου παρκάρεις στην ορεινή Καστοριά και ετοιμάζεσαι για εκτός δρόμου περιπέτειες γύρω από τα βουνά που την περιτριγυρίζουν. 

Τα 5+1 tips του «σωστού οδηγού» για off road διαδρομές

1. Προσοχή στην ανάβαση: Μπορεί να έχεις το καλύτερο υβριδικό SUV για εκτός δρόμου διαδρομές, μπορεί να έχεις παράσημα στην off road εξερεύνηση, αλλά η εκκίνηση είναι πάντα μια πρόκληση όταν μπροστά σου βρίσκεται μια λασπωμένη ή χωμάτινη ανηφόρα γιατί σίγουρα δεν θέλεις να ταλαιπωρείς τον συμπλέκτη. 
2. Προσοχή στην κατάβαση: Σίγουρα όσο κατεβαίνεις, δεν θέλεις να λοξοδρομήσει το τιμόνι και το κρατάς σταθερό και ίσιο.
3. Προσοχή στην άμμο: Η άμμος είναι μια «παγίδα» για τους οδηγούς (ακόμα και τους έμπειρους). Το σίγουρο είναι πως θέλει ήπιες κινήσεις, σταθερότητα και ηρεμία, χωρίς απότομα φρεναρίσματα και σπιναρίσματα -γιατί μετά έρχεται σπρώξιμο.
4. Προσοχή στο δρόμο: Μπορεί ο αυτοσχεδιασμός και το ένστικτο να αρέσει στους off-roaders αλλά ειδικά σε δύσβατες περιοχές χρειάζεται να έχεις χαράξει από πριν ένα πλάνο με την διαδρομή που θα κάνεις για να μη βρεθείς σε δύσκολη θέση.
5. Προσοχή στα ελαστικά: Τα ελαστικά είναι το νο1 για τις off road διαδρομές. Το ξέρεις και εσύ. Σε έναν χωματόδρομο και χαλαρές βόλτες τα «κανονικά» ελαστικά αρκούν, αλλά για πιο απαιτητικές συνθήκες χρειάζονται intermediate ελαστικά. Φυσικά, υπάρχουν γενικές συμβουλές ελαστικών, αλλά οι οδηγικές συνήθειες κάθε οδηγού φέρνουν το τελικό αποτέλεσμα. Ένας εξουσιοδοτημένος επισκευαστής Suzuki θα σου προτείνει την ταιριαστή επιλογή ελαστικών για το δικό σου στυλ μετακινήσεων. 

Bonus Tip: Η Suzuki είναι στο πλάι σου με καινοτόμες τεχνολογίες όπως το Hill Hold και το Hill Descent Control για να έχεις καλύτερο χειρισμό του αυτοκινήτου και να επικεντρωθείς 100% στην αδρεναλίνη της στιγμής. 

Μάθε εδώ περισσότερα για τα χαρακτηριστικά του VITARA και του S-CROSS.

Τα off road SUV της Suzuki… κάνουν το extra mile.

Η SUZUKI αναδεικνύει την αξία των SUV εκτός δρόμου, προσφέροντας ασφάλεια και αυξημένες επιδόσεις, ανεξαρτήτως των προκλήσεων που μπορεί να αντιμετωπίσει ο οδηγός που τολμά τα πιο "απαιτητικά" μονοπάτια.

Με εξελιγμένη τεχνολογία Hybrid:

Η εξελιγμένη τεχνολογία HYBRID της Suzuki, χρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη ηλεκτρογεννήτρια (ISG - Integrated Starter Generator) για την υποβοήθηση του κινητήρα κατά την επιτάχυνση και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Βελτιώνει έτσι την οικονομία καυσίμου υποστηρίζοντας μερικώς τον βενζινοκινητήρα, αναπληρώνοντας το επιπλέον καύσιμο που απαιτείται κατά τις υψηλές σε κατανάλωση συνθήκες, όπως η εκκίνηση από στάση και η επιτάχυνση.

Με συστήματα ασφαλείας Suzuki Safety Support:

Στη Suzuki, η ασφάλεια είναι προτεραιότητα. Για αυτό δημιουργήθηκε και το Suzuki Safety Support, που περικλείει όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες ασφαλείας με τις οποίες είναι εφοδιασμένα τα μοντέλα, όπως:

  • Σύστημα DSBS (Dual Sensor Brake Support) 
  • Λειτουργία Αναγνώρισης Πινακίδων Κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition)
  • Σύστημα Αναγνώρισης Τυφλού Σημείου
  • Σύστημα υποβοήθησης Οπίσθιας Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας 
  • Σύστημα Προειδοποίησης Ενδεχόμενης Σύγκρουσης και Αυτόματης Πέδησης 
  • Σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Αυτοκινήτου 
  • Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας 
  • Σύστημα Hill Hold Control 
  • Σύστημα Ελέγχου Κατάβασης (Hill Descent Control) 


Με το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP SELECT:

Το σύστημα ALLGRIP Select εξηγεί απόλυτα γιατί η Suzuki είναι από τα κορυφαία offroad SUV brands, αφού δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να διαλέξει 4 τύπους τετρακίνησης AUTO, SPORT, SNOW και LOCK, ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου. 

Τα hybrid SUV «υπόσχονται» off road εκδρομές με εντυπωσιακή αυτονομία. Έτοιμοι;

Κάθε οδηγός μπορεί να ομολογήσει ότι απολαμβάνει (έστω και λίγο) να κατακτά απάτητα μονοπάτια. Ένα αυτοκίνητο που είναι έτοιμο για extreme διαδρομές, μπορεί να γίνει ο καλύτερός σου φίλος.

Γι’ αυτό η αγορά υβριδικού SUV εκτός δρόμου είναι μια επιλογή που έχει όλο το πακέτο:εμφάνιση, δυναμικότητα, ασφάλεια, οικονομική κατανάλωση και κυρίως - πνεύμα περιπέτειας.

Ένα υβριδικό off road SUV λοιπόν δεν είναι απλά ένα αυτοκίνητο για να πηγαίνεις στη δουλειά, είναι ΚΑΙ αυτό. Μπορεί να γίνει ο απόλυτος σύμμαχος για να πάρεις τα βουνά, τις πλαγιές, τους χωματόδρομους και παντός εδάφους προορισμούς με μόλις ένα ρεζερβουάρ βενζίνης.