Η εταιρία

Γνωρίζατε για την Suzuki ότι...

Χρειάστηκαν περισσότερα από 100 χρόνια, ώστε να γίνει η Suzuki ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο. Τα σημαντικότερα στοιχεία της μάρκας είναι οι καινοτομίες που την χαρακτηρίζουν, η ποιότητα των αυτοκινήτων που φαίνεται στην καθημερινή χρήση τους και η ιδιαίτερη ταυτότητά τους.

Γιατί το κάθε Suzuki, "συνοδεύει" επιτυχημένα τον κάτοχό του σε κάθε στιγμή της ζωής του.

 
Υπεύθυνα

Η Suzuki ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1967, όπου ο όμιλος Σφακιανάκη ανέλαβε την αποκλειστική εισαγωγή των αυτοκινήτων Suzuki. Είναι αξιοσημείωτο, ότι η Suzuki Motor Corporation, εγκαινίασε τις εξαγωγές της, με πρώτο προορισμό την Ελλάδα. Έτσι, η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που αναλαμβάνει την αποκλειστική διανομή των προϊόντων Suzuki.

Η γκάμα των μοντέλων Suzuki χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, τα «έξυπνα» αυτοκίνητα πόλης, που τα χαρακτηρίζει η ευελιξία και οι χαμηλές καταναλώσεις καυσίμων και τα «off road animals», που έχουν εξαιρετικές επιδόσεις εκτός δρόμου και δίνουν στον οδηγό μεγάλη ελευθερία. Οι «πρωταγωνιστές της καθημερινότητας» ανά κατηγορία, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το Suzuki Swift και το Suzuki Vitara.

 
 

Η πορεία της Suzuki στην Ελλάδα είναι γεμάτη επιτυχίες, σε σύγκριση με το σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών. Πιο συγκεκριμένα η Suzuki έχει τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια, πολύ υψηλότερο μερίδιο αγοράς από αυτό που κατέχει η μάρκα συγκριτικά με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές αγορές. Πρακτικά ο μέσος όρος μεριδίου αγοράς στην Ευρώπη είναι 1,2% περίπου, και στην Ελλάδα είναι γύρω στο 6%.

Όλες αυτές οι επιτυχίες βασίζονται στην οργάνωση και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του ομίλου Σφακιανάκη και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα το 1996, όπου η Suzuki Motor Corporation βράβευσε την Ελλάδα, σαν την καλύτερη αντιπροσωπεία Suzuki στην Ευρώπη και την ανακήρυξε πρότυπο οργάνωσης και λειτουργίας για όλες τις Ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες Suzuki.