Μικρά αυτοκίνητα πόλης για εύκολες μετακινήσεις

Τα μικρά αυτοκίνητα πόλης αποτελούν ίσως τα πιο δημοφιλή μοντέλα, κυρίως για τους ανθρώπους που μένουν σε μεγάλες κεντρικές πόλεις. Μικρά, ευέλικτα και οικονομικά μεταμορφώνουν τις μετακινήσεις στους πολυσύχναστους δρόμους, αφού οι διαστάσεις τους είναι ιδανικές για την εύκολη μετακίνηση αλλά και το παρκάρισμα.

Εξάλλου, το αυτοκίνητο είναι το βασικό μέσο για πολλούς που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης, είτε μένουν είτε εργάζονται εκεί. Έτσι ένα μικρό αυτοκίνητο φαντάζει η ιδανική επιλογή, αφού προσφέρει ευελιξία και άνεση, ενώ παρέχει ασφαλή μεταφορά, με το λιγότερο δυνατό κόστος.

Βασικό χαρακτηριστικό είναι το μικρό, ευέλικτο αμάξωμα, οι μικρής χωρητικότητας αλλά δυνατοί κινητήρες, η χαμηλή κατανάλωση καυσίμων καθώς και το μικρό κόστος στα τέλη κυκλοφορίας.

Μπορεί τα αυτοκίνητα πόλης να είναι μικρά σε μέγεθος, ωστόσο από πλευράς τεχνολογικών χαρακτηριστικών δεν υστερούν σε τίποτα, συγκριτικά με μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας. Είναι εφοδιασμένα με καινοτομίες, τεχνολογίες και συστήματα ασφάλειας όπως, για παράδειγμα, είναι η υποβοήθηση πέδησης (Dual Sensor brake Support), η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας και εκτροπής αυτοκινήτου αλλά και η λειτουργία “Hill Hold” η οποία επιτρέπει την εύκολη εκκίνηση του αυτοκινήτου σε ανηφόρα, χωρίς να κυλήσει προς τα πίσω όταν ο οδηγός αφήσει το πόδι του από το φρένο. Επίσης, το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών TPMS, φροντίζει ώστε να ειδοποιεί ηχητικά τον οδηγό όταν ανιχνεύει πτώση στην πίεση των ελαστικών.

 

Η Suzuki διαθέτει τρία μοντέλα στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης. Κάθε ένα από αυτά διαθέτει το δικό του μοναδικό χαρακτήρα και καλύπτει διαφορετικές ανάγκες.

Το πρώτο είναι το Suzuki CELERIO. Ένα κλασικό “μικρό αυτοκίνητο” το οποίο έχει κινητήρα, 1000 κυβικών με απόδοση 68 ίππων. Διαθέτει τις τεχνολογίες “Hill Hold” και TPMS, ενώ σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος, η λειτουργία Brake Assist θα φροντίσει για την καλύτερη δυνατή επιβράδυνση του αυτοκινήτου. Τέλος, το Suzuki Celerio μπορεί να είναι μικρό σε διαστάσεις, όμως έχει το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του που φθάνει μέχρι και 254L.

Το επόμενο αυτοκίνητο πόλης της Suzuki, είναι ιδανικό για βόλτες στην πόλη και όχι μόνο. Πρόκειται για το νέο Suzuki IGNIS το οποίο με το ultra compact μέγεθος σε συνδυασμό με το ψηλό αμάξωμα και την τετρακίνηση ALLGRIP όπως αρμόζει σε ένα αυθεντικό SUV, μπορεί και κάνει την οδήγηση μέσα στην πόλη περιπέτεια. Εκτός από το ultra compact μέγεθός, το νέο IGNIS είναι ένα αυθεντικό SUV, προσφέρει στον οδηγό πολλές και διαφορετικές επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες του και φυσικά με το τι ζητάει από ένα αυτοκίνητο. Έτσι, για τους οδηγούς που ζητάνε το κάτι παραπάνω, η τεχνολογία ALLGRIP Auto μετατρέπει το IGNIS από αυτοκίνητο πόλης σε αυτοκίνητο για όλα τα εδάφη αφού μπορεί και βελτιστοποιεί την πρόσφυση σε όλους τους τύπους οδοστρώματος κατανέμοντας την ροπή στους πίσω τροχούς, όταν ανιχνεύσει απώλειας πρόσφυσης στους μπροστά.

Τέλος, για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία, η έκδοση Hybrid η οποία υποστηρίζει τον κινητήρα με μία ηλεκτρογεννήτρια ISG, μπορεί και επιτυγχάνει αυξημένη οικονομία καυσίμου για μεγαλύτερη αυτονομία. Επίσης, προσφέρει πιο ομαλή και άνετη οδήγηση.

Το πιο δημοφιλές μικρό της Suzuki, το Suzuki SWIFT προσφέρει στον οδηγό μεγάλες συγκινήσεις. Ένα αυτοκίνητο με ψυχή, γεννημένο για να προκαλεί συναισθήματα κάθε μέρα. Με δυο κινητήρια σύνολα 1.2 DUALJET (90HP) και 1.0 BOOSTERJET (112HP) το Suzuki SWIFT προσφέρει μοναδικές εμπειρίες οδήγησης, εντός κι εκτός πόλης. Άμεση και συνεχής επιτάχυνση, εξαιρετική οδική συμπεριφορά σε στροφές που επιτρέπει την άμεση ανταπόκριση και την εξαιρετική ακρίβεια χειρισμών κατά τους ελιγμούς.

To SWIFT διατίθεται και σε έκδοση HYBRID αλλά και με τετρακίνηση ALLGRIP, καλύπτοντας ακόμη και τον πιο απαιτητικό οδηγό. Από πλευράς τεχνολογιών το μοντέλο είναι εφοδιασμένο με τα συστήματα Dual Sensor Brake Support Και Radar Break Support τα οποία σε περίπτωση ανίχνευσης κινδύνου σύγκρουσης μπορούν να ειδοποιήσουν τον οδηγό, ή ακόμα υπό ορισμένες συνθήκες να επέμβουν στα φρένα. Επίσης διαθέτει αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων με την οποία το αυτοκίνητο μπορεί και αλλάζει αυτόματα, σκάλα στα φώτα ανάλογα με την παρουσία άλλων οχημάτων και του φωτισμού του περιβάλλοντα χώρου. Καθώς επίσης και προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας και εκτροπής αυτοκινήτου.

Όποιο και αν είναι το μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις του κάθε οδηγού, το σίγουρο είναι ότι τα μοντέλα αυτοκινήτων της Suzuki θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες κάθε οδηγού και θα βρει τον απόλυτο σύντροφο στο αυτοκίνητο πόλης που ψάχνει.