Ανανεωμένο Suzuki Grand Vitara

Η Suzuki ανανεώνει σημαντικά το Grand Vitara. Τόσο ο εξωτερικός όσο και ο εσωτερικός σχεδιασμό του, κάνουν το μοντέλο ακόμη πιο ελκυστικό. 

Το ανανεωμένο Grand Vitara, αποπνέει ένα δυναμικό και σπορ ύφος κυρίως λόγω της νέας μάσκας, του επανασχεδιασμένου εμπρός προφυλακτήρα που προσδίδει μία πιο στιβαρή αίσθηση και των χρωμιωμένων διακοσμητικών περιμετρικά του αμαξώματος. Η νέας σχεδίασης  ζάντες αλουμινίου 17¨ και 18¨ ιντσών με οχτώ ή δέκα ακτίνες αντίστοιχα, του προσδίδουν την αίσθηση της κίνησης ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι σταθερό. Το εμπρός διακοσμητικό του προφυλακτήρα έχει κατασκευαστεί από υλικό SSPP (για το οποίο η Suzuki έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης), με περιβαλλοντολογικό πλεονέκτημα ότι είναι ελαφρύτερο από το προηγούμενο υλικό έχοντας τόσο έξοχη απόχρωση χρώματος, ώστε να μην χρειάζεται βαφή. Το ανανεωμένο μοντέλο της Suzuki διατίθεται σε εννέα χρώματα μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται δύο καινούργια, το Bison Brown Pearl Metallic και το Gaia Bronze Pearl Metallic.

Τόσο το 3-θυρο όσο και το 5-θυρο αμάξωμα του Grand Vitara έχουν νέας σχεδίασης επένδυση καθισμάτων. Στην 5-θυρη έκδοση οι διαγώνιες και κάθετες ρίγες τονίζουν την ποιότητα και την ιδιαιτερότητα του αυτοκινήτου ενώ στην 3-θυρη έκδοση, ενισχύουν το σπορ χαρακτήρα του.

Το Grand Vitara παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία το 1988 με το όνομα “Escudo” κατακτώντας την κορυφή αφού ήταν το πρώτο SUV αυτοκίνητο που λανσαρίστηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελώντας με την πάροδο των χρόνων τη ναυαρχίδα των 4Χ4 αυτοκινήτων της Suzuki. Με κατανομή βάρους 50:50 εμπρός-πίσω (εκμεταλλευόμενο την κατά μήκος τοποθέτηση  κινητήρα-κιβωτίου), με κεντρικό διαφορικό μετάδοσης κίνησης στους 4 τροχούς, ανεξάρτητη ανάρτηση στους 2 άξονες, με αμάξωμα το οποίο συνδυάζει το χαμηλό βάρος του αυτοφερόμενου με την αντοχή του πλαισίου τύπου σκάλας, το Grand Vitara ενσαρκώνει την ιδέα της Suzuki που το ταυτίζει με έναν «αθλητή εκτός δρόμου». Οι εξαιρετικές εκτός δρόμου ικανότητες του Grand Vitara συνδυάζονται με άριστη οδική συμπεριφορά και άνεση. Το στυλ του αποπνέει φινέτσα και ισχύ, ενώ οι επιδόσεις του ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες ενός SUV.

*SSPP (Suzuki Super Πολυπροπυλένιο): υλικό το οποίο έχει κατασκευαστεί από τη Suzuki και είναι κατά 10% ελαφρύτερο από το υπάρχον πολυπροπυλένιο και ιδανικό για πληθώρα χρωματικών διεργασιών