Η Suzuki δείχνει το μέλλον στην μικρή κατηγορία

Συνεχίζοντας την στρατηγική της παρουσίασης ενός τουλάχιστον νέου αυτοκινήτου κάθε χρόνο, η Suzuki αποκαλύπτει τα σχέδιά της για τη μορφή του νέου της μοντέλου βάσης, με την παρουσίαση του πρωτότυπου A-Star.

Το A-Star ακολουθεί μια σειρά συναρπαστικών νέων Suzuki, με μεγάλη εμπορική επιτυχία. Τα Grand Vitara, Swift και SX4 κέρδισαν τις εντυπώσεις με τη συναρπαστική τους σχεδίαση, τη σπορ εικόνα τους και τις δυναμικές τους επιδόσεις. Το άμεσα αναμενόμενο Splash (2008), συνδυάζει όλα τα παραπάνω με την πρακτικότητα και την ευχρηστία. Έτσι και το A-Star εισάγει και μερικά νέα, πολύ σημαντικά στοιχεία για την κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, διατηρώντας το σπορ DNA της μάρκας.

Το νέο μοντέλο θα παίρνει κίνηση από ένα σύνολο βενζίνης 1.0 λίτρου, που θα πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro V, ενώ, παράλληλα, ο στόχος για την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα έχει τεθεί κάτω από τα 109 γραμμάρια/χιλιόμετρο. Έτσι, το A-Star αναμένεται να είναι και ένα από τα πλέον οικονομικά και «πράσινα» αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής. Ακριβώς όπως και στο Splash, όπου οι νέοι κινητήρες της σειράς K στα 1.0 και 1.2 λίτρα, καθώς και ο diesel των 1.3 λίτρων είναι από τους πιο οικονομικούς στην κατηγορία τους, έτσι και στο A-Star συνεχίζεται η προσπάθεια της Suzuki για ακόμα «καθαρότερα» μοντέλα.

Οι βασικές γραμμές τις σχεδίασης του πρωτότυπου αναμένεται να διατηρηθούν και στο μοντέλο παραγωγής, που προβλέπεται να κάνει την εμφάνισή του στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του 2009. Ελάχιστα νωρίτερα, στα τέλη του 2008, θα ξεκινήσει η διάθεσή του στην αγορά της Ασίας.

Η Suzuki αξιοποιεί τις καλύτερες δυνατότητες που της προσφέρουν τα εργοστάσιά της σε όλο τον κόσμο, για να παράγει αυτοκίνητα με πρώτη προτεραιότητα τις ανάγκες των Ευρωπαίων οδηγών. Πρακτικά, με σπορ χαρακτήρα και εντυπωσιακή αισθητική, όλα τα νέα μοντέλα της Suzuki έχουν ως επίκεντρο τον οδηγό και τις ανάγκες του. Με αυτό τον τρόπο, η Suzuki αυξάνει συνεχώς το μερίδιό της τόσο στην παγκόσμια, όσο και ειδικότερα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το νέο, πρωτότυπο A-Star, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά τη μεγάλη τεχνογνωσία της Suzuki στην κατασκευή συμπαγών αυτοκινήτων και αναμένεται να αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς της κατηγορίας, ειδικότερα στους τομείς της απόδοσης, της οικονομίας, της αισθητικής και της αξιοπιστίας.