Η Suzuki δυναμικά μπροστά

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2014 για τη Suzuki που κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά αυτοκινήτου και να βρεθεί στην έκτη θέση των ταξινομήσεων.

Σε μια δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο, η Suzuki ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα σημάδια ανάκαμψης της αγοράς αυτοκινήτου, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση στις πωλήσεις της το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς που διανύουμε.

Πιο συγκεκριμένα, με την αγορά καινούριου αυτοκινήτου να παρουσιάζει θετική πορεία σε σχέση με πέρυσι, η Suzuki κατέκτησε συνολικό μερίδιο που έφτασε το 5,5%, φτάνοντας τις 2.056 μονάδες, έναντι 1.262 τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2013, καταγράφοντας ποσοστιαία άνοδο της τάξης του 62,9%.Τα μεγέθη αυτά, φέρνουν τη Suzuki στην έκτη θέση των πωλήσεων συνολικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, εκτός από τους ιδιώτες που επιλέγουν τα αυτοκίνητα Suzuki, ολοένα και περισσότερες εταιρείες εμπιστεύονται τη μάρκα για τους εταιρικούς στόλους τους. Από τις συνολικές πωλήσεις της εταιρείας, το 50% αφορά εταιρικές πωλήσεις και η αύξηση του ποσοστού σε σχέση με πέρυσι ξεπερνά το 60%.

Η επιτυχημένη πορεία της μάρκας οφείλεται εν μέρει και στη θερμή υποδοχή του νέου crossover της Suzuki, το νέο Crossover S-Cross, το οποίο πλαισιώνει τα ήδη επιτυχημένα αυτοκίνητα πόλης Alto, Splash και Swift.

Ταυτόχρονα, η Suzuki επενδύει στη συνεχή αναβάθμιση του Δικτύου Επίσημων Αντιπροσώπων, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στον καταναλωτή.

Η Suzuki συνεχίζει δυναμικά με την έλευση δύο νέων μοντέλων. Το νέο αυτοκίνητο πόλης Celerio, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες του έτους, παράλληλα φυσικά με το πολυαναμενόμενο νέο Vitara στις αρχές του 2015, προοιωνίζουν ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.