Η Suzuki για το περιβάλλον

Την προσήλωσή της στην προστασία του περιβάλλοντος φανερώνει με κάθε τρόπο η Suzuki, αποδεικνύοντας πόσο σημαντική παράμετρο τη θεωρεί, παίζοντας καίριο ρόλο στα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πλάνα του εταιρικού σχεδιασμού της.

Στα πλαίσια της φιλοσοφίας της «Εξέλιξη προϊόντων ανώτατης ποιότητας, εστιασμένα στον πελάτη», η Suzuki έρχεται να προσθέσει το “Small cars for a big future”, φανερώνοντας την πρόθεσή της να ακολουθήσει τις επιταγές του κοινού για μικρότερα αυτοκίνητα, φιλικά προς το περιβάλλον, που θα είναι πιο καθαρά, πιο ελαφριά, πιο οικονομικά, σε κάθε έκφανση της παραγωγής τους.

Η εμπειρία της Suzuki στην κατασκευή μικρών, οικονομικών και φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων είναι μακροχρόνια, καθώς αυτά προσφέρονται ήδη στην Ιαπωνία και πολλές ασιατικές αγορές. Το πλάνο “Small cars for a big future” προβλέπει την επέκταση της διάθεσής τους σε μεγαλύτερο εύρος του πλανήτη, καθώς η Suzuki θεωρεί ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δοθούν λύσεις στο ζήτημα του περιβάλλοντος.

SMALL CARS FOR BIG FUTURE

Η Suzuki πραγματοποιεί σημαντικές προσπάθειες μείωσης της ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή και κίνηση των οχημάτων, μέσω της μείωσης του βάρους και την ενσωμάτωση νέων φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών, και επιθυμεί να συνεχίσει να προσφέρει στους πελάτες εξαιρετικά αποδοτικά, και οικονομικά στη χρήση, οχήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το SUZUKI BALENO, το νέο compact hatchback που παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης και υιοθετεί μια σειρά από νέες τεχνολογίες, όπως ο turbo κινητήρας BOOSTERJET χωρητικότητας 1 λίτρου με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού, η νέα πιο άκαμπτη αλλά μειωμένου βάρους πλατφόρμα τεχνολογίας TECT και το πρωτοποριακό σύστημα SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), που εξασφαλίζουν χαμηλή κατανάλωση, χωρίς συμβιβασμούς στις απαιτήσεις του πελάτη.

SUZUKI GREEN

Η συνέχεια στην οικολογική δραστηριότητα της Suzuki δίνεται βάσει του προγράμματος SUZUKI GREEN, που υπαγορεύει την περιβαλλοντολογική πολιτική, τις τεχνολογίες και τις δράσεις που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία με σκοπό να μειώσει περεταίρω το ενεργειακό αποτύπωμά της στον πλανήτη.

Με βάση το «Περιβαλλοντολογικό Πλάνο Suzuki 2015» η εταιρεία στρέφει τη φιλοσοφία και την πολιτική εξέλιξής της, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, προκειμένου να παραδοθεί στις επόμενες γενιές ένας καθαρός πλανήτης.

Το Περιβαλλοντολογικό Πλάνο Suzuki 2015 έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή σε όλες τις εταιρικές δομές της Suzuki, δίνοντας ιδιαίτερη βάση σε κομβικούς τομείς όπως:

 • Μείωση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη, μέσω της κατασκευής οχημάτων με κορυφαία στην κατηγορία τους απόδοση και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων CO2, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας στην παραγωγή και κάθε μορφή εργασίας της εταιρείας.
 • Προώθηση της διατήρησης ενός καθαρού περιβάλλοντος, μικραίνοντας «πάση θυσία» την επίπτωση της λειτουργίας της εταιρείας στο περιβάλλον, με τη μείωση των εκπομπών ρύπων και βλαβερών ουσιών. Η Suzuki φροντίζει να είναι απόλυτα συμβατή με όλες τις περιβαλλοντολογικές νομοθεσίες και κανονισμούς, κάνοντας παράλληλα και το επιπλέον βήμα θέτοντας η ίδια ακόμα υψηλότερους στόχους.
 • Δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο Μείωση-Επαναχρησιμοποίηση-Ανακύκλωση, δηλαδή τα 3R (Reduce-Reuse-Recycle), ελαχιστοποιώντας τα απορρίμματα της παραγωγικής διαδικασίας χάρη στη μείωση δαπάνης των πόρων και συνεχώς συμβάλλοντας στις προσπάθειες ανακύκλωσης, όπως επιτάσσεται στις σύγχρονες κοινωνίες.
   

SUZUKI GREEN TECHNOLOGIES

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επέκταση του SUZUKI GREEN, στις νέες τεχνολογίες επόμενης γενιάς που είναι φιλικές προς το περιβάλλον, εξασφαλίζοντας χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων, και εφαρμόζονται στην πράξη στη γκάμα οχημάτων της εταιρείας.

 • SUZUKI SHVS: το «ήπιο» υβριδικό σύστημα που δημιούργησε η Suzuki, που χρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη ηλεκτρογεννήτρια (ISG - Integrated Starter Generator) για την υποβοήθηση του κινητήρα κατά την επιτάχυνση και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Βελτιώνει την οικονομία καυσίμου υποστηρίζοντας μερικώς τον βενζινοκινητήρα, αναπληρώνοντας το επιπλέον καύσιμο που απαιτείται κατά τις υψηλές σε κατανάλωση συνθήκες, όπως η εκκίνηση από στάση και η επιτάχυνση.
 • S-ENE CHARGE:  η χρήση της ηλεκτρογεννήτριας ISG συνδυάζεται αρμονικά με μια συμπαγή, ταχείας φόρτισης μπαταρία ιόντων λιθίου, που αποθηκεύει την ανακτημένη από το σύστημα πέδησης ενέργεια, χωρίς να απορροφά επιπλέον ενέργεια από τον κινητήρα και παρέχοντας όποτε χρειαστεί υποβοήθηση στον κινητήρα, μειώνοντας παράλληλα το φορτίο κατά το φρενάρισμα.
 • IDLING STOP: αποτελεί την εξέλιξη του Engine Auto Start Stop System από τη Suzuki, καθώς «επεκτείνει» τη λειτουργία του, σβήνοντας τον κινητήρα όταν το όχημα φτάνει τα 13km/h κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης, προσφέροντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση καυσίμου.
 • ECO-COOL: η Suzuki εξέλιξε ένα νέο σύστημα air condition, που χρησιμοποιεί την ψυκτική ουσία “ECO-COOL” προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου και βελτιώνοντας την ικανότητα ψύξης. Ενώ το air condition λειτουργεί και το αυτοκίνητο κινείται, η ψυκτική ουσία ψύχεται καθώς ο κρύος αέρας περνά από αυτήν. Όταν το αυτοκίνητο βρεθεί σε λειτουργία IDLING STOP, το air condition σταματά τη λειτουργία του όμως o κρύος αέρας εξακολουθεί να διανέμεται στην καμπίνα των επιβατών λόγω της ψύξης του από την ψυκτική ουσία “ECO COOL”.
 • LEAN BURN: πρόκειται για τεχνολογία που έχει ήδη εφαρμοστεί σε κινητήρες σκαφών της Suzuki και χρησιμοποιεί ένα αυτόματο σύστημα πρόβλεψης της ανάγκης του κινητήρα σε αέρα προκειμένου να επιτύχει την ιδανική αναλογία μίγματος καυσίμου-αέρα, και να επιτρέψει τη λειτουργία του με μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.
 • TECT: χάρη στο Total Effective Control Technology η Suzuki έχει επιτύχει όχι απλά την μείωση του βάρους των οχημάτων της, και άρα χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων, αλλά και την εξασφάλιση κορυφαίας αξιολόγησης στις δοκιμές πρόσκρουσης, χάρη στη χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής.
   

Με όλες τις προαναφερθείσες δράσεις και νέες τεχνολογίες, η Suzuki έχει ως στόχο να γίνει μια εταιρεία που αγαπούν και εμπιστεύονται σε όλο τον κόσμο και η οποία θα συνεχίσει να εργάζεται και να συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος και στην κοινωνία.

Suzuki Environmental & Social Report 2015

http://www.globalsuzuki.com/corporate/environmental/report/pdf/2015_enve_all.pdf