Η Suzuki συνεργάζεται με τη LOMBY για την δημιουργία ρομπότ ανεφοδιασμού/αυτόνομης παράδοσης

Η Suzuki Motor Corporation ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας της με τη νεοφυή εταιρεία LOMBY* Inc. για την ανάπτυξη αυτόνομων ρομπότ παράδοσης/ανεφοδιασμού.

Από το 2022, η Suzuki και η LOMBY ερευνούν από κοινού τη δυνατότητα δημιουργίας ενός αυτόνομου ρομπότ με στόχο τον ανεφοδιασμό των καταναλωτών. Η Suzuki λόγω της τεχνογνωσίας που έχει αποκτήσει από την κατασκευή αναπηρικών αμαξιδίων, επιβλέπει τον σχεδιασμό του ρομπότ και θα ορίσει τη βασική δομή του ενώ η LOMBY αναλαμβάνει να δημιουργήσει το πειραματικό μοντέλο και να αναπτύξει ένα σύστημα παράδοσης καθώς και να κάνει σχετικές δοκιμές πριν την κυκλοφορία του.

Στόχος της προσπάθειας είναι τα συγκεκριμένα ρομπότ να κατηγοριοποιηθούν ως οχήματα "Τηλεχειριζόμενης Μικρής Κινητικότητας", τα οποία αναμένεται κυκλοφορήσουν στους δημόσιους δρόμους της Ιαπωνίας μέσα στο 2023. Με αυτό τον τρόπο, η Suzuki επιχειρεί να συμβάλλει στον τομέα των last mile logistics ο οποίος αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερες προκλήσεις τα τελευταία χρόνια από τις διευρυμένες ανάγκες των καταναλωτών.

*Η LOMBY που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2022 είναι μια εταιρεία καινοτομίας που ασχολείται με την ανάπτυξη, προμήθεια και λειτουργία υπηρεσιών αυτόνομων ρομπότ παράδοσης.