Νέα τεχνολογία αναπτύσσει η Suzuki σε συνεργασία με μεξικάνικο πανεπιστήμιο

Η Suzuki συνεργάστηκε με το Instituto de Estudios Tecnologico Superiores de Monterrey του Μεξικού, με σκοπό τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού μηχανισμού χειρισμού και επικοινωνίας επιβατικών οχημάτων. Ο μηχανισμός αυτός παρέχει τη δυνατότητα διαχείρισης του επιβατικού οχήματος από οπουδήποτε στον κόσμο. Ακαδημαϊκοί και φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών χρησιμοποίησαν ένα όχημα Suzuki για την πρώτη εφαρμογή του νέου μηχανισμού διαχείρισης εξ αποστάσεως. Το αποτέλεσμα ήταν, μέσω ενός ειδικού διαδικτυακού περιβάλλοντος που δημιουργήθηκε από τη Suzuki, να είναι εφικτή η σύνδεση με το αυτοκίνητο από οποιοδήποτε δίκτυο, με πρόσβαση στο Διαδίκτυο. 

Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, ενώ ο επιβλέπων καθηγητής και δύο μηχανικοί κατάφεραν μέσω μηχανήματος, να ελέγξουν την κατεύθυνση, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα του οχήματος. Αντίστοιχα, κάμερες που εγκαταστάθηκαν σε αυτό επέτρεπαν τη μεταφορά εικόνας σε πραγματικό χρόνο. 

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική καινοτομία, η οποία ανοίγει νέους ορίζοντες για άτομα με ειδικές ανάγκες ή δυσκολία στην κίνηση. Προς το παρόν το όχημα παραμένει στους χώρους του πανεπιστημίου, ενώ θα γίνουν πολλές επιδείξεις εντός του έτους με σκοπό την ενθάρρυνση περισσότερων φοιτητών, δίνοντας σημαντική έμφαση στην καινοτομία