S-Cross: Το νέο crossover αυτοκίνητο C’ κατηγορίας της Suzuki

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της Έκθεσης του Παρισιού 2012, αποτέλεσε η αποκάλυψη του S-Cross, του νέου “πρωτότυπου” cross-over αυτοκινήτου της Suzuki, το οποίο αναμφίβολα αποτελεί το εφαλτήριο της επόμενης γενιάς των Crossοver αυτοκινήτων της Suzuki.

 

Η στρατηγική της Suzuki

Το όνομα της Suzuki είναι πλέον εφάμιλλο με την εταιρεία που κατασκευάζει αυτοκίνητα που κάνουν την καθημερινότητα συναρπαστική. Τα αυτοκίνητα της Suzuki αντικατοπτρίζουν την στρατηγική της εταιρείας η οποία εκφράζεται μέσα από το σλόγκαν “Way of life”. H Suzuki επικεντρωνόταν πάντα στη δημιουργία μοντέλων, όπως το Alto, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον, και ταυτόχρονα έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης, κυρίως λόγω της χαμηλής κατανάλωσης και των χαμηλών ρύπων CO2 που εκπέμπουν. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι να λανσάρει κορυφαία μοντέλα τα οποία θα είναι πολύ φιλικά προς το περιβάλλον. Κατά συνέπεια, το S-Cross θα είναι ένα από τα μοντέλα το οποίο θα εκπέμπει τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων CO2 στην κατηγορία του.

 

Ο σχεδιασμός του S-Cross

Το συναίσθημα εκφράζεται μέσα από τις δυναμικές γραμμές που διατρέχουν κατά μήκος το αμάξωμα, τις χρωμιωμένες λεπτομέρειες, τα φώτα ομίχλης και τους προβολείς τεχνολογίας LED, καθώς και μέσω του οργανικού σχεδίου των πίσω φωτιστικών σωμάτων.

Η ποιότητα εκφράζεται μέσω της εμπρός επενδυμένης μάσκας με δύο αποχρώσεις χρωμίου (μαύρο & ασημί) και τις επαναστατικά σχεδιασμένες ράγες οροφής, οι οποίες «ενσωματώνονται» πλήρως στη σχεδιαστική γραμμή της οροφής.

Η αεροδυναμική εκφράζεται μέσω της χυτής οροφής και της προσεγμένης σχεδίασης του εμπρός και πίσω προφυλακτήρα καθώς επίσης και του κάτω μέρους των θυρών. Η σχεδίαση του αμαξώματος συμβάλλει στην επίτευξη χαμηλών τιμών κατανάλωσης καυσίμου.

Η δυναμικότητα του Crossover εκφράζεται μέσω της εμπρός προστατευτικής ποδιάς, των τονισμένων φτερών, των πλαϊνών προστατευτικών και των χρωμιωμένων ζαντών 20 ιντσών.

 

Χρώμα αμαξώματος

Ένα ιδιαίτερο χρώμα δημιουργήθηκε ειδικά για το S-Cross, το Crystal Green Metallic, το οποίο εκπέμπει λάμψη και δυναμικότητα, μεταδίδοντας την αίσθηση της φύσης να ενσωματώνεται στην πόλη και αντίστροφα.

 

Χαρακτηριστικά (χιλ)

Μήκος           4.310

Πλάτος          1.840

Ύψος            1.600

Μεταξόνιο     2.600

Ελαστικά      235/55R20

 

Ο πρωτοπόρος των Crossover

Μετά το λανσάρισμα του Jimny (LJseries) το 1970, η Suzuki επέκτεινε τη γραμμή παραγωγής της στα off-road αυτοκίνητα, συμπεριλαμβάνοντας το Vitara και το Grand Vitara, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο επάξια τη φήμη του πρωτοπόρου των SUVs. Παράλληλα, επένδυσε σε νέες τεχνολογίες, αποκτώντας ασύγκριτο know-how στην κατασκευή compact επιβατικών αυτοκινήτων. Από τα μέσα του 1980, η εταιρεία τελειοποίησε τις επιδόσεις της στον τομέα του motor sport. To 2006, η εταιρεία ενσάρκωσε τις αναβαθμισμένες τεχνολογίες της μέσω της κατασκευής του SX4 sport crossover, ένα αυτοκίνητο το οποίο συνδυάζει απολαυστικές διαδρομές μέσα στην πόλη και εξαιρετικές επιδόσεις σε off-road συνθήκες. H Suzuki με το SX4, δημιούργησε την κατηγορία των Crossover στην Ευρώπη. Συνεπώς δικαίως κατέχει τον τίτλο του πρωτοπόρου των Crossover.

Έξυπνο Crossover για περισσότερη ελευθερία στη καθημερινή ζωή

Είναι γεγονός ότι η Suzuki, με το S-Cross διεισδύει στην C’ κατηγορία των Crossover. Τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες του αυτοκινήτου θα σχεδιαστούν με κύριο γνώμονα την άνεση και την πρακτικότητα.

Η Suzuki εγγυάται ότι το S-Cross κληρονομεί τις εξαιρετικές on-road επιδόσεις του Swift, του SX4 και του Kizashi, ενώ υιοθετεί και το επαναστατικό σύστημα τετρακίνησης, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Suzuki .

Το νέο αυτό μοντέλο της Suzuki, θα προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, οικονομική σπορ οδήγηση ακόμη και άνετη οδήγηση στο χιόνι. Θα ενισχύσει σημαντικά την απολαυστικότητα των καθημερινών υποχρεώσεων, όπως μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης. Με λίγες λέξεις, θα ενσαρκώσει το όραμα της Suzuki για τη δημιουργία ενός έξυπνου crossover αυτοκινήτου που θα παρέχει κυρίως ελευθερία στην καθημερινή μετακίνηση.

Με την προσθήκη του S-Cross στη γκάμα των αυτοκινήτων της, η Suzuki, θα προσελκύσει ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό, στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει ένα μεγαλύτερο φάσμα αναγκών υποψήφιων αγοραστών.

 

Suzuki Motor Corporation

Σεπτέμβριος 2012