Συναρπαστικό το Νέο Swift Sport στην 64η IAA

Tην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του νέου Suzuki Swift Sport θα πραγματοποιηθεί στην 64η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA), από 13 έως 25 Σεπτεμβρίου 2011.

Το Swift Sport που παρουσιάστηκε το 2006 διακρίθηκε ιδιαίτερα για την εξαιρετική οδική του συμπεριφορά και την άριστη επικοινωνία με τον οδηγό του. Το νέο Swift Sport συνεχίζει αυτή την παράδοση και παράλληλα δείχνει πιο σπορ και αποτελεσματικό. Το αμάξωμα του ενσωματώνει νέα στοιχεία που το καθιστούν πιο επιθετικό και ιδιαίτερο, ενώ τα αεροδυναμικά βοηθήματα δίνουν το στίγμα των δυνατοτήτων του.
 
Την κίνηση στο νέο μοντέλο δίνει και πάλι ο προηγμένος και εξελιγμένος μέσα από την τεχνολογία των μοτοσικλετών τετρακύλινδρος κινητήρας με τον κωδικό M16A. Με χωρητικότητα κυλίνδρων 1.586 κ.εκ., αποδίδει υψηλή ισχύ 136 ίππων και προσδίδει στο ελαφρύ και συμπαγές αμάξωμα συναρπαστικές επιδόσεις. Παράλληλα με την αυξημένη ισχύ, ένα νέο χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων συμβάλλει τόσο στην αύξηση των επιδόσεων, όσο και στη σημαντική μείωση των ρύπων και της κατανάλωσης.
 
Ο εξαιρετικός κινητήρας του νέου Swift Sport συνδυάζεται με μια αντίστοιχα προσεκτικά εξελιγμένη ανάρτηση που προσφέρει ακόμα περισσότερη ακρίβεια και άψογο έλεγχο στη γρήγορη οδήγηση. Μια νέα σχεδίαση στον πίσω άξονα, ενσωματωμένα ελατήρια στα γόνατα εμπρός και ένα ακόμα πιο συμπαγές αμάξωμα, συνθέτουν ένα σύνολο που προσφέρει κορυφαία απόλαυση οδήγησης.
 
Αντίστοιχα αναβαθμισμένη είναι και η εικόνα στο εσωτερικό, με σπορ καθίσματα, πληρέστατα όργανα και σπορ λεπτομέρειες που κεντρίζουν τις αισθήσεις του ενθουσιώδους οδηγού. Ταυτόχρονα, το υψηλό επίπεδο ασφάλειας του Swift παραμένει αναλλοίωτο, με τους 7 αερόσακους και το ESP να αποτελούν και στην περίπτωση του νέου Sport στοιχεία του βασικού εξοπλισμού.