Day 1

Η πρώτη μέρα είναι γεμάτη περιπέτεια! Το κέντρο του Reykjavik βρίσκεται ήδη πολλά χιλιόμετρα μακριά, και o Benjamin μέσα στο JIMNY ξεκινάει την ανάβαση του στα Highlands της Ισλανδίας.
Για την φωτογραφική του αποστολή, έχει πάρει μόνο τα απολύτως απαραίτητα ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτος, ακριβώς όπως το JIMNY! Στόχος της αποστολής; Η φωτογραφική του μηχανή να απαθανατίσει τα μοναδικά παγωμένα τοπία, ενώ το JIMNY, ο πιστός και πανέτοιμος σύντροφός του, αντιμετωπίζει κάθε πρόκληση που συναντά στο δρόμο του.

 
 

Day 2

Αυτή η υπέροχη αίσθηση επιστροφής στη φύση κάνει τον Benjamin να αισθάνεται πως το “νέο του σπίτι” είναι πλέον τα παγωμένα Highlands της Ισλανδίας! Ο ήλιος χαράζει νωχελικά. Ο Benjamin, με ταχείς ρυθμούς, ξεδιπλώνει τα σχέδια του, πακετάρει τον εξοπλισμό και τους χάρτες του και ανακαλεί τις προσδοκίες του για αυτό το μοναδικό ταξίδι. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τα ασταθή εδάφη και πολλές ακόμα παγίδες που παραμονεύουν στην παγωμένη και εναλλασσόμενη άγρια φύση της Ισλανδίας είναι μερικές από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει. Καταιγίδες, λάσπες, κατολισθήσεις, πολύ χιόνι και λεπτός πάγος. Ένα υπέροχο σκηνικό για έναν αρκτικό φωτογράφο και ταυτόχρονα, ένα μαγικό τοπίο για ένα καθαρόαιμο 4x4, έτοιμο για κάθε πρόκληση.

 
 

Day 3

Τα μοναχικά βουνά Fljótsdalshreppur είναι στρωμένα από βραχώδες έδαφος και κάθε κίνηση του JIMNY πρέπει να είναι προσεκτική και μετρημένη στο χιλιοστό. Ο Benjamin δεν είναι μόνο ένας ταλαντούχος φωτογράφος. Είναι και ένας εξαιρετικός οδηγός που γνωρίζει πως να χρησιμοποιεί σωστά όλες τις τεχνολογίες που του προσφέρει το αυτοκίνητο του. Η τεχνολογία τετρακίνησης ALLGRIP PRO σε συνδυασμό με το κιβώτιο κοντών σχέσεων μετάδοσης, αποτελούν τα απαραίτητα εργαλεία για να μην κολλήσει πουθενά. Δεν έχει καμία αμφιβολία πως ο νέος του σύντροφος στην περιπέτεια τον στηρίζει σε κάθε του απόφαση.

 
 

Day 4

Μετά από τα απότομα βραχώδη βουνά του Fljótsdalshreppur, η επόμενη στάση είναι το VatnajökullNationalPark. Ένα μαγευτικό τοπίο με ορμητικά ποτάμια, βουνά και πεδιάδες από παγετώνες με ηφαιστειακή και γεωθερμική δραστηριότητα. Ο Benjamin γνωρίζει καλά πώς το JIMNY δεν σταματάει ποτέ! Η μία περιπέτεια διαδέχεται την άλλη. Μία απαιτητική ανάβαση, μία επικίνδυνη ανάβαση αλλά και μία δροσερή βουτιά στον παγωμένο ποταμό είναι μέρος της «δουλειάς». . Κατεβαίνοντας από το Εθνικό Παρκό, σε μικρότερο υψόμετρο, τα χιόνια δίνουν τη θέση τους σε δασικό τοπίο με πυκνή βλάστηση και σκληρούς χωμάτινους δρόμους. Κάπως έτσι είναι στρωμένα τα απάτητα μονοπάτια της ανόθευτης ισλανδικής φύσης.

 
 

Day 5

Η πέμπτη μέρα ξεκινάει με σφοδρή καταιγίδα. Ο καιρός φαίνεται από την αρχή ότι δεν είναι με το μέρος του Benjamin. Ανεβαίνοντας προς την κορυφή του Hvannadalshnúkur, η καταιγίδα είναι πολύ δυνατή και η ορατότητα λιγοστή. Το έδαφος γλιστράει επικίνδυνα και όλα φαίνονται εξαιρετικά δύσκολα για να συνεχιστεί η ανάβαση. Ευτυχώς, το JIMNY έχει απίστευτη συμπεριφορά στις λάσπες και στα ολισθηρά εδάφη και δεν υποχωρεί ούτε στιγμή. Η ανταμοιβή της προσπάθειας του JIMNY, φτάνοντας στην κορυφή του Hvannadalshnúkur, αποτυπώνεται από το μαγικό φωτογραφικό φακό του Benjamin.

 
 

Day 6

Η πολύωρη καταιγίδα κοπάζει με το πρώτο φως της ημέρας. Η κατάβαση όμως από την κορυφή του Hvannadalshnúkur μοιάζει ακατόρθωτή, τόσο από το ολισθηρό έδαφος, όσο και από το γεγονός ότι πολλά σημεία του μονοπατιού, έχουν πλημμυρίσει και είναι δύσκολο για τονBenjamin να διακρίνει το βάθος της κάθε λακκούβας που συναντάει στο δρόμο του. ΤοJIMNY αντιμετωπίζει και αυτή την πρόκληση χωρίς κανένα πρόβλημα. Το χαμόγελο ικανοποίησης δεν μπορεί να φύγει από το πρόσωπο του Benjamin. Αν δεν είχε κάνει αυτή την επιλογή θα έχανε πολύτιμο χρόνο στην κορυφή του βουνού, περιμένοντας να στεγνώσει ο δρόμος και να γίνει πιο βατός.

 
 
 

Day 7

Η τελευταία μέρα έφτασε. Κοιτώντας πίσω του, σε όλα όσα πέρασε τις προηγούμενες ημέρες, ο Benjamin, αισθάνεται επιβεβαίωση για την επιλογή του JIMNY σε αυτή την αποστολή. Το γεγονός ότι κατάφερε να φθάσει στα πιο απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα μέρη και να βγάλει μοναδικές φωτογραφίες από τα τοπία της αρκτικής Ισλανδίας, κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, τον κάνει να αισθάνεται πολύ υπερήφανος. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο αυτής της αξέχαστης και περιπετειώδους εβδομάδας, καταλαβαίνει, πως επιλέγοντας τους σωστούς «συνεργάτες» σε μία αποστολή, τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο στο στόχο του, το κυνήγι της απόλυτης φωτογραφίας! Το JIMNY φέρει δικαίως τον τίτλο του ακατάβλητου απόλυτου τετρακίνητου παντός καιρού φτιαγμένο για μοναδικούς ανθρώπους και για ειδικές αποστολές!